besplatna dostava za sve porudžbine iz srbije

Kako izabrati savršene helanke za trening

Helanke su dizajnirane i proizvedene za specifične namene, i sa sirovinskim detaljima koji mogu povećati učinak tokom treninga.

Iako možda izgledaju isto na prvi pogled, helanke se razlikuju po nameni. Dizajnirane su i proizvedene za specifične namene, i sa sirovinskim detaljima koji mogu povećati učinak tokom treninga.

Objasnićemo vam kako da pronađete savršene helanke za trening, koje će odgovarati vašim potrebama.

Koje helanke su najbolje za vaš trening?

TRČANJE I ŠETNJA

Helanke za trčanje moraju ispuniti specifične zaheve. Prave helanke će biti napravljene od materijala koji je izdžljiv i jak, ali istovremeno ima mekan unutrašnji deo koji smanjuje mogućnost da se koža nadraži prilikom trenja koje nastaje.

Najbolji izbor za su helanke sa kompresijom, da bi ste se osigurali da helanke ostanu na svom mestu u svakom trenutku, čak i kada se krećete velikom brzinom – dok istovremeno podupiru mišiće.

-Odaberite helanke od mokre likre sa dubokim strukom.

ZA JOGU, PILATES ILI AEROBIK

Ako volite jogu, izaberite helanke sa dubokim strukom koje su ujedno i fleksibilne. Ovi modeli obezbeđuju potpunu udobnost i slobodu kretanja, održavajući vašu kožu suvom – čak i pri jako intezivnim treninzima.

ZA FITNES I CROSSFIT

Ako su čučnjevi, skokovi i vežbanje sastavni deo vašeg treninga, onda je najbolji izbor helanke sa visokim strukom i fleksibilnim materijalom, koji može da podnese vežbe. 

Helanke sa visokim strukom sprečiće pucanje i spadanje helanki tokom intenzivnih treninga ili dizanja tegova.

-Izbegavajte pamučne helanke.

ZA SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI

Helanke su idealna odeća za ležanje na kauču, odlazak do prodavnice i ostale svakodnevne aktivnosti koje ne zahtevaaju puno naprezanja.

U takvim situacijama najbolje su pamučne helanke, pamuk je mekana i fleksibilna tkanina u kojoj ćete se osećati lagodno i prijatno. Helanke izrađene od pamuka uglavnom imaju i elastina u sebi, tako da obezbeđuju dovoljnu fleksibilnost.