besplatna dostava za sve porudžbine iz srbije

Kako nositi helanke sa 40 ili 50 godina

Saznaj Kako nositi helanke sa 40, 50 ili preko 50 godina – oplemeni svoj stil i izgledaj kao prava diva!

Jedno od čestih pitanja sa kojim se često susrećemo je: kako kombinovati helanke ako su u pitanju žene u svojim četrdesetim, pedesetim ili šezdesetim godinama. Svaka žena želi da nosi ono u čemu se oseća najudobnije, a i istovremeno da izgleda lepo. Stoga, apsolutno razumemo nedoumicu svih žena koje žele da nose ovaj komad garderobe u različitim aktivnostima, a brinu se da to nije “primereno” njihovoj figuri u 40+ godinama.

Mi u zenskehelanke.rs čvrsto verujemo da svaka žena treba da sebi priušti udobnost kojoj teži. Podržavamo različitost i srećni smo što zajednicu zadovoljnih korisnica naših proizvoda čine žene raznih starosnih dobi koje brinu o sebi.

Iz tog razloga smo sačinili vodič “Kako nositi helanke sa 40 ili 50 godina” koji daje predloge kako da se lako i brzo iskombinuju omiljene helanke sa ostatkom garderobe, tako da sve zajedno izgleda vrhunski.

Zato, nosi svoje helanke kad god poželis i ponosi se svojim godinama!

1. KOŽNE HELANKE + DUŽI SAKO + PLITKE ČIZME NA ŠTIKLU

kako nositi helanke ako imate 40 ili 50 godina 9402043
Kako nositi helanke sa 40 ili 50 godina 7

Kožne helanke same od sebe daju dozu elegancije svakom izgledu, pa vrlo lepo mogu da se kombinuju za sve poslovne aktivnosti. Naš predlog je da se uz kožne helanke nosi jednobojna majica i duži model sakoa ili blejzera. Ova kombinacija pruža udobnost pri svakom pokretu, a istovremeno odiše otmenošću.

Dužina sakoa igra ključnu ulogu u ovoj kombinaciji. Odluči se za oversized sako ili blejzer koji pada do polovine natkolenice kako bi tvoj izgled bio pristojan i suptilan. Celoj kombinaciji mogu da se pridodaju i plitke čižme na štiklu koje će dodatno pojačati utisak.

Obrati pažnju da ograničiš izbor boja na dve ili tri netralne boje, kako bi izbegla previše šaren i neozbiljan izgled.

2. PAMUČNE CRNE HELANKE + ASIMETRIČNA TUNIKA + ČIZME

kako nositi helanke ako imate 40 ili 50 godina 9402044
Kako nositi helanke sa 40 ili 50 godina 8

Pamučne helanke su model koji odgovara svim prilikama: za trening, izlazak ili posao. Mi smo se u ovom predlogu odlučili za kombinaciju crnih pamučnih helanki sa dubokim čizmama i tunikom, jer je to jedna od najčešćih i najvoljenijih kombinacija svih dama. Predlažemo da se opredeliš za tuniku neobičnog dizajna, kako bi postigla šik, a casual izgled.

U slučaju da se odlučiš za tuniku koja je crna ili ima crne detalje, obrati pažnju da se crna boja sa tunike i crna boja helanki “slažu”. Zapravo, biraj crne stvari koje su neprozirne i čije je boja postojana kako bi bila sigurna da ostavljaš utisak koji i želiš, a to je – kul žene.

U ovoj kombinaciji predlažemo da helanke i čizme uvek budu crne, dok tunika može da bude šarena ili u raznim drugim bojama koja nije crna.

3. HELANKE ZVONCARE + OVERSIZED KOŠULJA + SALONKE

kako nositi helanke ako imate 40 ili 50 godina 9402045
Kako nositi helanke sa 40 ili 50 godina 9

Helanke zvoncare su ušle na velika vrata u 2023. godini, i njihova popularnost ne jenjava. Postale su pravi modni hit, pa ni mi ne propuštamo da ih uvrstimo u našu listu. Možda sebi kažes “Ma, nisu helanke zvoncare za mene!”, ali mi mislimo da svaka dama od 40, 50 ili više godina može da uživa u njima – bitno je samo odabrati pravi komad uz koji će se nositi.

Oversized košulja je uvek odlično rešenje za kombinovanje kad god se nosi bilo koji model helanki ili užih pantalona. Ona daje dozu opuštenosti celom izgledu, pa je odabir obuće taj koji usmera izgled ka skroz casual ili formalnom stilu.

Naš predlog obuće su crne salonke koje će učiniti ovu kobinaciju apsolutno trendy. Ako se ovoj jednostavnoj kombinaciji još pridoda mala tašna sa lancem, izgledaćeš svetski gde god da se pojaviš – u to nema sumnje!

4. KOŽNE HELANKE + ŠTRIKANA TUNIKA + PLITKE ČIZME NA ŠTIKLU

kako nositi helanke ako imate 40 ili 50 godina 9402046
Kako nositi helanke sa 40 ili 50 godina 10

Kožne helanke su glavni nosioci kul kombinacija, zato ih pominjemo ponovo u kombinaciji sa dužom štrikanom tunikom i čizmicama na štiklu. Štrikana tunika može da se zameni i sa kraćom, strukiranom haljinom – samo je bitno da se u izboru gornjeg dela uvek pazi na dužinu komada, kako bi prikrila delove tela za koje ne želiš da budu u prvom planu.

Zanimlljiv dizajn tunike ili haljine bi mogao da stvori posebno moderan izgled. Stoga, biraj komade koji su malo “drugačiji” ili imaju jednobojne detalje koji ukazuju na žena koja ih nosi je jedna urbana dama.

U slučaju da se odlučiš za jednobojnu kombinaciju, nakit je uvek dobrodošao da malo “začini” sve! Velike naušnice, narukvice, prstenje ili malo jača šminka će se odlično uklopiti uz ove komade.

5. CRNE HELANKE + KOŠULJA + PRSLUK + PLITKE RAVNE ČIZME

kako nositi helanke ako imate 40 ili 50 godina 9402047
Kako nositi helanke sa 40 ili 50 godina 11

Košulja i helanke – uvek prava kombinacija za druženje sa prijateljima, porodična okupljanja ili dan na poslu. Ono što može da učini ovaj spoj još privlačnijim je dodavanje dužeg prsluka. Štrikani prsluci su ponovo postali popularni, pa što ga ne bi isprobali svi? Ako se još uz sve dodaju i plitke čižme, ovo postaje jedna opasno dobra, a brza kombinacija.

Predlažemo da prsluk i košulja budu u neutralnim bojama: bela, krem, siva ili maslinasto zelena. Helanke i čizme je najbolje ukombinovati da budu u crnoj boji. Na taj način izbegavaš previše boja koje narušavaju sklad ovog look-a.

Posebno obrati pažnju da helanke budu postojane crne boje i da su neprovidne, jer je njihova crna boja ovde posebno naglašena ako se opredeliš za gornji deo svetlijih boja.

6. HELANKE SA UZENGIJAMA + DUŽI SAKO + SALONKE

kako nositi helanke ako imate 40 ili 50 godina 9402048
Kako nositi helanke sa 40 ili 50 godina 12

I poslednja kombinacija je sa razlogom poslednja – jer je namenjena za malo smelije dame! Helanke sa uzengijama su doživele svoj comeback, pa se online može sresti niz kombinacija sa njima. Ipak, ne usuđuju se svi da ih nose, ali mi tvrdimo da svaka žena može da izgleda super u njima! Isprobaj ovu kombinaciju i videćeš da ne grešimo!

Helanke sa uzengijama uz duži šik sako iste boje će odneti modnu pobedu gde god da e pojaviš. Bilo bi najbolje da sako sadrži jednobojni nesvakidašnji detalj, poput pojasa na vezivanje, kopčanje na stranu ili asimetrične strane. Takođe, crne salonke ili sandale sa clutch tobricom u neutralnoj boji će zajedno sa helankama i sakoom zaseniti sve.

I ponovo moramo da naglasimo da se obrati pažnja oko nijansi crne koje se kombinuju, jer samo postojana crna na svim komadima koje nosiš istovremeno će ti pružiti utisak koji želiš da ostaviš.

Isprobaj neku od kombinacija i taguj nas!

Sviđaju ti se naši predlozi i želiš da ih isprobaš? Odlično, slobodno nas taguj ili na pošalji sliku da vidimo kako izgledaju naši predlozi u tvom aranžmanu! Ne zaboravi da svaki od modela helanki koji smo spomenuli je dostupan na našem online shop-u, i to uz besplatnu dostavu i niske cene. A u slučaju da ti je potrebna pomoć oko nečega, kontaktiraj nas!