besplatna dostava za sve porudžbine iz srbije

Savremene helanke

Sve što treba da znate o savremenim helankama. Od čega su helanke izrađene, kako se nose, kako se kombinuju sa ostalom garderobom i da li muškarci nose helanke?

Helanke su se u modu vratile 2005. godine i od tada se nose u svim kombinacijama, ispod širokih, dugačkih džempera, kratkih sukanja, haljina, pa čak i pantalona. Sandale na štiklu, baletanke ili sportske patike su danas uobičajena obuća u kombinaciji sa helankama. Neprovidne crne helanke se mogu nositi samostalno i tada su butine potpuno otkrivene, a ponekad se vidi i linija donjeg veša.

Današnje helanke su najčešće izrađene od mešavine pamuka i spandeksa (ili pamuka, spandeksa i poliestera) i udobne su za svakodnevno nošenje. Pamučne helanke su dostupne u velikom broju boja i dezena, ali najčešće su crne, teget i sive. Helanke napravljene od mešavine najlona i spandeksa (90% najlon, 10% spandeks) su pogodne za vežbanje i sjajnije su od pamučnih. Neke imaju reflektujuće detalje radi veće sigurnosti na ulici i to ih jasno izdvaja kao sportsku garderobu.

Muškarci sve više nose helanke kao dugački donji veš i tokom fizičkih aktivnosti kao što su šetanje ili trčanje. Modni trend helanki za muškarce predstavljen je u modnim kolekcijama za proleće/leto 2011. godine, a predviđeno je da se nose ispod kratkih pantalona ili ispod velikih, vrećastih ili dugačkih majica.

Izvor:Wikipedia