Besplatna dostava!
Prijavi se
Vrste Ženskih Helanki - Ženske Helanke

Vrste Ženskih Helanki

Autor: Olivera Jevtić; Kategorija: Svi Modeli

07.04.2022.

Kao i sva ostala ženska garderoba, tako i ženske helanke imaju više vrsta. Otkrijte koje su to sve vrste i pronađite onu koja vama najviše odgovora.

Ako mislite da ima samo jedna vrsta ženskih helanki, onda se varate. U ovom tekstu ćemo se osvrnuti na najpopularnije i najpoznatije vrste helanki.

Helanke pune dužineOvo su standardne helanke koje se najčešće nose, to su modeli koji idu do zglobova, mogu se nazvati i helanke pune dužine. Uglavnom se nose zimi i mogu se lako kombinovati sa bilo čime, od košulja, kaputa, jakni i topova.

Na njih možete nositi štikle, kao i čizme do zglovova, jer za razliku od farmerki, one ne moraju biti uvučene u čizme. Niske devojke ih mogu efikasno nositi kako bi stvorile iluziju dugih nogu.7/8 HelankeIme sve govori - helanke dužine 7/8. Ove helanke su za 1/8 kraće od helanki pune dužine. Iako nisu kratke kao kapri ili 3/4 helanke, obično se završavaju kraće nego prosečni par klasičnih helanki pune dužine.Kapri ili 3/4 HelankeTo su helanke koje su duže od biciklističkih, ali kraće od klasičnih helanki, kao što i drugi naziv govori, imaju 3/4 dužine u odnosu na klasične helanke. Ime Kapri potiče od italijanskog ostrva Capri, jer su tu doživele svoju popularnost koja se kasnije prenela i na ostatak sveta.

Kombinujte ih zajedno sa dugačkim majicama, sa visokim potpeticama ili se odlučite za kratke topove sa običnim cipelama ili baletankama.Biciklističke HelankeOve helanke se završavaju tik ispod kolena i najbolja su vrsta helanki za vežbanje. Većina žena ih nosi dok idu u teretanu, rade jogu ili zumbu, plešu ili planinare. Omogućavaju bolju fleksibilnost koja je potrebne za ove aktivnosti. Izrađene su od pamuka, likre ili najlona.

Ništa nije loše u nošenju klasičnih helanki tokom treninga, ali nisu sve tako elastične kao biciklističke helanke.Jeggings ili Helanke-FarmerkeJeggings ovo ime dobijaju od kombinacije engleskih reči jeans i leggings. Ove helanke su izuzetno rasprostranjene i dostupne u svim dužinama i bojama. Mogu se nositi u bilo kojoj prilici i idu uz sve, baš kao i klasične helanke.

Koja je razlika između helanki i jeggings?

Helanke se mogu proizvoditi od bilo koje tkanine koja uključuje najlon, pamuk, vunu, poliester ili likru, dok su jeggings posebno napravljene od džinsa. Jeggings uvek uključuju i džepove (lažne ili prave), dok ih helanke mogu, ali ne moraju imati. Takođe nisu toliko rastegljive kao helanke.

Postoje i helanke koje imaju dezen(print) farmerki, i one se isto nazivaju jeggings ili helanke-farmerke.


 

Izvor:Ženske Helanke

Loading